Tonnikalan aika

2 12 2008

Ennustukset kertovat, että kun pörssikurssit matelevat pohjalukemissa ja 37 000 suomalaista saa kutsun YT-neuvotteluihin, niin Tonnikalan aika on ovella. Kuten hippiliike, scientologia ja neokonservatismi, on tämäkin villitys lähtöisin Yhdysvalloista.  Thomas Friedman kirjoittaa New York Timesin kolumnissaan katselevansa nuoria asiakkaita ravintoloissa ja vaivoin vastustavansa kiusausta mennä näiden tuntemattomien luo ja pyytää heitä säästämään rahojaan. ”Sinun pitäisi olla kotona syömässä tonnikalaa”, Friedman haluaisi sanoa ja selventää: ”Finanssikriisi ei ole lähelläkään loppuaan, joten ole hyvä, pakkaa tuo pihvi mukaasi ja mene kotiin”.

Tonnikalan aikaan ei syödä sitä tonnikalaa jota japanilaiset kutsuvat maguroksi, vaan sitä jota saa hiutaleina purkista. Jonka haju tuo mieleen kissanruoan.

Tonnikalasta voi valmistaa kaikenlaisia perusherkkuja, mutta tällä kertaa haluan jakaa kanssanne belgialaiselta muurarilta oppimani eksoottisen reseptin.

Persikkatonnikala (tuttujen kesken Perston)

tonnikalahiutaleita

säilykepersikoita

majoneesia (käytin itsetehtyä versiota, jossa yksi keltuainen, viinietikkaa, sinappia, öljyä ja ranskankermaa)

Mausteita jos tarpeen. Laitoin itse hiukan chiliä, paprikaa ja tomaattipyrettä.

Sekoita tonnikala, majoneesi ja mausteet. Täytä persikanpuolikkaat seoksella

perston

Myyrä kastelee perstoneita.

Kuvassa toinenkin nautiskelijoiden mielipiteitä jakava herkku, aurajuustokeitto. Löysin reseptin täältä. Aurajuustokeitto on melko edullista, koska täyttävästä keitosta riittää kavereillekin.


Toiminnot

Information

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s




%d bloggers like this: