Pelon vastainen päivä

9 11 2008

Pelon vastaiseen päivään kuuluvat positiiviset feikkiuutiset. Osa näistä on todellisten tapahtumien inspiroimia.

Juhani, 17, ystävystyi koulukiusaajiensa kanssa. -Luokkakaverit  ja opettaja avasivat neuvotteluyhteyden. Kiusaajat eivät aluksi suostuneet myöntämään kiusaamista. Lopulta sain heidät ymmärtämään, että minullakin on tunteet. Kiusaajat kertoivat omista vaikeuksistaan, ja huomasimme, että meillä on paljon yhteistä. Kaikki tykkäävät death-metallista, ja suunnittelemme nyt bändin perustamista. Mutta meillä on ongelma: jokainen haluaisi laulaa, tai pikemminkin öristä. Se on mahtava tapa päästää luova energia valloilleen.

Laura, 34, kysyi naapurilta mitä kuuluu. – Hän vastasi, että hyvää. Minä kysyin, voisinko tulla kahville, Laura kertoo. -Naapuri keitti kahvit, ja vähän aikaa juteltuamme kysyin uudelleen, mitä kuuluu. Olin huomannut surullisen juonteen naapurin kasvoilla. Hän alkoi itkeä ja kertoi, ettei enää jaksanut. Töissä oli rankkaa ja lapset vaativat paljon. Kukaan ei tukenut, ja naapurilla oli ollut jopa itsetuhoisia ajatuksia. Lupasin auttaa parhaani mukaan, ja etsiä ulkopuolista apua. Tiedän, että selviämme vaikeiden aikojen yli.

James, 68, äänesti muutoksen puolesta. -En ole ikinä vaivautunut vaaliuurnille, koska ajattelin, että yhden ihmisen ääni ei ratkaise mitään. Luulin, että vaalituloksesta päätetään suuryhtiöiden salaisissa neuvotteluissa. Mutta tällä kertaa päätin äänestää. Toinen ehdokkaista pelotteli terrorismilla ja sosialismilla, mutta toinen puhui toivosta ja muutoksen mahdollisuudesta. Ehkä kaikki ei olekaan menetetty. Vaikka pettyisin presidenttiini myöhemmin, niin olen saanut tärkeän opetuksen demokratian voimasta. Tavalliset kansalaiset voivat vaikuttaa asioihin, jos vain yhdistävät voimansa.

Pekka, 46, yllätti vaimonsa ja lapsensa. -Työnhaku on vienyt kaiken energiani ja pelkään että stressini on välittynyt lapsiinkin. Päätin yllättää mukulat tuunaamalla heidän vanhat polkupyöränsä. Maalasin nuoremman pyörän Batman-teemalla ja vanhempi sai Jokeri-hymyn pyöränsä satulaan. Teimme viikonloppuna pitkän pyöräretken koko perhe, ja illalla vietin romanttista iltaa puolisoni kanssa. Lapset tekivät minulle isänpäivälahjaksi huoneentaulun, jossa lukee ”Maailman parhaalle isälle”. Heidän kaverinsa ovat kyselleet, mistä persoonallisia pyöriä voi tilata. Olen tainnut löytää uuden harrastuksen, ellen jopa uran.

Maailman rikkaat päättivät auttaa maailman köyhiä. -Meillä on ihan liikaa rahaa, jos nyt suoraan sanotaan, valittelee miljardööriklubin puheenjohtaja, 32. -Kuulimme, että nälänhädän ratkaisu vaatii 30 miljardia dollaria per vuosi, ja kaivoimme kaikki kuvettamme. Tässä 60 miljoonan shekki, se riittänee pariksi vuodeksi.

Malika, 47, oppi lukemaan. -Saimme vapaaehtoisen opettajan kyläämme. Hän piti iltakoulua meille lukutaidottomille aikuisille. Vuosi siinä meni, ja olin luovuttaa monta kertaa, mutta lopulta kirjaimet muuttuivat sanoiksi. Nyt toivon oppivani lukemaan sujuvasti, sillä se tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Naapurin rouva sai mikrolainan ja perusti elintarvikeliikkeen. Minulla on tähtäimessä oma ompelimo.

Internet on nykyään mukava paikka, kertoo nettiaktivisti, 23. -Herjat ja härskit ad hominemit loistavat poissaolollaan blogeissa ja foorumeilla. Keskustelijat perustelevat mielipiteensä, esittävät rakentavaa kritiikkiä ja kunnioittavat toisiaan. Asiat tappelevat, eivät ihmiset. Kuten tunnettu poliitikko sanoo: we can disagree without being disagreeable.

Ministeri, 53, pitää irtisanomisia tarpeettomina. -Voitamme talouskriisin yhdessä. Vahva työllisyystilanne ja ihmisten hyvinvointi ovat tärkeitä kansallisen kilpailukykymme kannalta. Talousvaikeuksien kanssa kamppailevat yritykset ottavat säästönsä muualta, tai vähentävät työtunteja kaikilta. Onneksi suuret yritykset tunnistavat sosiaalisen vastuunsa. Hätätapauksessa valtio tulee apuun, kyllä rahat jostain löytyvät. Meidän on yhdessä pidettävä huolta siitä, ettei yksikään kansalainen syrjäydy.

Sankari, 15, pääsi päivälehden kanteen. -Yleensä meillä julkaistaan ykkössivulla vain koulumurhaajien ja terroristien kuvia, päätoimittaja kertoo. -Mutta tällä kertaa päätimme tehdä poikkeuksen. Sanna on sankari. Hän pelasti jäihin pudonneen Aapelin, 8. Sanna käytti partiossa opittuja taitoja, ryömi vahvan jään suunnasta niin pitkälle kuin pääsi ja veti pojan kaulaliinansa avulla jäälle. Hienoa, että niin monet nuoret käyttävät aikaansa hyödyllisten harrastusten parissa.

Tänään on myös isänpäivä. Onnea kaikille isille, arjen sankareille!

Linkit:

Uskokaa tai älkää, mutta maailmassa tapahtuu koko ajan hyviä asioita. Niistä kertoo muun muassa Good News Daily.

Pelon vastaisen päivän on julistanut Keosto.org.

Tämän päivän Hesarissa oli uutinen brittiateistien mainoskampanjasta: ”Jumalaa ei todennäköisesti ole. Joten lopeta huolehtiminen ja nauti elämästäsi!” Kuulostaa yltiöpositiiviselta, mutta oman kokemukseni perusteella uskomisen lopettaminen voi todella lisätä onnellisuutta ja antaa voimavaroja.


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: