Päivän sitaatti 2: Solzhenitsyn ihmissydämestä

4 08 2008

En ole valitettavasti koskaan lukenut arvostetun kirjailijan ja rohkean toisinajattelijan Alezandr Solzenitsynin teoksia, mutta pidän paljon alla olevasta sitaatista. Löysin sen vain englanniksi.

“If only there were evil people somewhere insidiously committing evil deeds and it were necessary only to separate them from the rest of us and destroy them. But the line dividing good and evil cuts through the heart of every human being. And who is willing to destroy a piece of his own heart?”

”Kunpa jossain olisikin pahoja ihmisiä kavalasti suorittamassa pahoja tekojaan ja meidän muiden tarvitsisi vain eristää heidät joukostamme ja tuhota heidät. Mutta raja hyvän ja pahan välillä kulkee läpi jokaisen ihmisen sydämen. Ja kuka on valmis tuhoamaan palan omaa sydäntään?” (käännös Kaspardus, paremman puutteessa).

Hyvästi Alexandr Solzhenitsyn (11.12.1918 -3.8.2008). Toivottavasti nykyisillä ja tulevillakin diktatuureilla riittää kaltaisiasi piikkejä lihassaan.*

Linkki: Jörn Donner Solzhenitsynista, Ilta-Sanomat.

JK. On vähän noloa tunnustaa julkisesti ettei ole ikinä lukenut Solzhenitsynia, varsinkin kun kehtaa siteerata häntä blogissaan. Jos lukijoilla on parempia sitaatteja ja asiantuntemusta niin kommentoikaa ihmeessä.

* Kaltaisiasi-sanasta: tarkennettakoon, että Solzhenitsynin monet mielipiteet poikkesivat omistani kuin yö päivästä. Mutta se ei estä minua arvostamasta hänen saavutuksiaan.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: