Muxtape ja mixtape

28 07 2008

Muxtape on mainio sivusto, jolle ihmiset voivat ladata biisejä kotikoneeltaan ja tehdä niistä soittolistan. Idea perustuu itsekoottuihin mix-kasetteihin joita runoilija-esseisti Geoffrey O’Brien on nimittänyt yleisimmäksi amerikkalaiseksi taidemuodoksi. Viime keväänä koostin pari CD-levyä siskolle ja valitsin tietysti biisit todella tarkkaan. Oliko se taidetta? Tuskin. Ehkä. Toisaalta.

Kasetit ovat länsimaissa katoavaa teknologiaa, mutta Muxtape nostaa hattua lähihistorian kulttuuriperinteelle ja tuo sen uudelle vuosituhannelle. Saa nähdä, mitä tekijänoikeuksien puolustajat tästä tuumivat. Sivusto tekee parhaansa: biiseistä löytyy linkki Amazoniin, josta niitä voi halutessaan ostaa. Maalaisjärkeni mukaan tämän luulisi olevan hyvä keino mainostaa musiikkia. Valitettavasti sivustolla ei ole hakukonetta.

Laitoin itsekin sivuille soittolistan, kaspardus.muxtape.com. Amazon ei tunnistanut kaikkia biisejä, mutta artistit löytyvät MySpacesta. Paitsi Manjul jonka levyjä voi ostaa ranskalaisesta Fnacista ja luultavasti tilata suomalaisista levykaupoista.

Mixtape populaarikulttuurissa: Lost, Catch 22. Sawyer (kun Kate ei lämpene): -You want me to make you a mix tape? Kate: -Yeah, why don’t you do that… (YouTube)

Ehkä vähän irrelevanttia, mutta kamoon, on ne niin söpöjä.

UPDATE: Muxtape on lopettanut toimintansa, ainakin väliaikaisesti. Ilmeisesti USA:n levyteollisuuden edustajat eivät tykänneet sivuston toiminnasta.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: