Mikä on elämän tarkoitus?

29 12 2007

Ihmisiä on miljardikaupalla. Me muodostamme löyhän kokonaisuuden, ihmiskunnan. Silti olemme kaikki erilaisia. Yhden helvetti on toisen taivas. Miksi siis elämän tarkoituksia olisi yhtään vähemmän kuin on elämiä? Jokainen ihminen voi löytää vain oman elämänsä tarkoituksen. Jos pidät tällaisia asioita tärkeinä, niin siitä vaan etsimään. Aikaa ei ole loputtomasti.

Sen sijaan jos olet jo siellä, missä olet aina tiennytkin olevasi, niin onnittelen sinua. Paratiisi(e)n avaimet ovat käsissäsi.

john-c.jpg

”Yritä olla kiva ihmisille, vältä rasvan syöntiä, lue hyvä kirja silloin tällöin, kävele hieman, ja yritä elää rauhassa ja harmoniassa kaikkien uskontojen ja kansojen edustajien kanssa.”-Monty Pythonin Elämän tarkoitus. Kuva: IMBD.

Mikä on elämän tarkoitus, osa 2 (update 2.1. 2008.)

Hetkinen. Olen ajatellut edellä kuvaamallani tavalla teini-iästä lähtien. Mutta en ole ajatellut loppuun asti. Tämähän on ihan väärin, en minä näin usko. Toki jokaisella on oma, erityinen tarkoituksensa. Yksilönvapaudet ovat äärimmäisen tärkeitä ja individualismi on kivaa tiettyyn pisteeseen saakka. Mutta täytyy olla muutakin. Useimmat ihmiset ovat aika sosiaalisia eläimiä ja tarvitsevat erilaisia yhteisöjä ympärilleen. Omaan napaan tuijottaminen saattaa olla myös tuhoisaa. Monet käyttävät rutkasti aikaa itsensä etsimiseen kun olisi muutakin ajateltavaa ja tehtävää. Paikalliset ja globaalit yhteiskunnalliset ongelmat, kriisit ja turvallisuusuhat, ympäristön tila. Ongelmat joihin on vaikea löytää ratkaisua mutta jotka on silti pakko ratkaista. Todellisuus ei katoa vaikka löytäisimme sisäisen rauhan. Pois siis peilin edestä, maailmassa on muutakin nähtävää.

Update 17.3. BBC:llä mielenkiintoinen artikkeli Douglas Adamsin vastauksesta elämään, maailmankaikkeuteen ja kaikkeen. Kaikki Linnunradan käsikirja liftareille -kirjan, kuunnelman, sarjan ja elokuvan ystävät muistavat, että vastaus oli 42. Kukaan ei tiedä miksi. Suoraan sanottuna oletin, että 42:lla ei ole mitään todellista merkitystä, mutta edesmenneen Douglas Adamsin ystävä Stephen Fry väittää, että Adams paljasi hänelle 42:n salaisuuden. Fry aikoo viedä vastauksen hautaansa, mutta väittää, että 42 oikein ymmärrettynä todella selittää jotain olemassaolon arvoituksesta. Ja vastaus on kuulemma aivan ilmiselvä.

Olen vaivannut aivojani Lostin mystisillä numeroilla (4 8 15 16 23 42), eiköhän 42:nkin arvoitukseen saa pari unetonta yötä käytettyä.

 


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s




%d bloggers like this: