Enää ei tarvitse hirttää homoja? eli logiikkaa teokratiaan

25 09 2007

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad on Yhdysvaltain-vierailullaan kertonut, että Iranissa ei ole homoseksuaaleja, kuten USA:ssa. ”Meillä ei ole sitä ilmiötä” Ahmadinejad sanoi yleisölle, joka Helsingin Sanomien (25.9.) mukaan remahti nauramaan.

Mahtavaa. Nyt Iranin ei enää tarvitse vangita, ruoskia ja teloittaa homoja, lesboja ja biseksuaaleja. Kaikki homoseksuaalisia tekoja koskevat kohdat voidaan poistaa Iranin laista. Iranilaisten ihmisoikeusaktivistien mukaan vuoden 1979 jälkeen on teloitettu noin 100 000 ihmistä, joista 4000 epäillään teloitetun homoseksuaalisuuden perusteella. Läntiset ihmisoikeusjärjestöt eivät ole pystyneet vahvistamaan näitä väitteitä, mutta yksittäiset homojen teloitukset ovat saaneet paljon huomiota. Miesten välisestä yhdynnästä seuraa Iranin lain mukaan kuolemanrangaistus. Vuonna 2005 kaksi alaikäistä poikaa teloitettiin homoseksuaalisuudesta syytettyinä. Iranin viranomaiset ilmoittivat, että nämä teloitushetkellä 16- ja 18 -vuotiaiksi arvioidut vuotiaat nuorukaiset olivat paitsi rakastelleet keskenään myös raiskanneet 13-vuotiaan pojan. Monet ihmisoikeusaktivistit ja -järjestöt ovat epäilleet raiskaussyytöksiä kansainvälisen kohun jälkeen keksityiksi valheiksi. Iranissa hirtettiin homomies viimeksi marraskuussa 2006.

Linkki: iranilaisen lesbon haastattelu vuodelta 2002. Niloufar, 30, asuu Yhdysvalloissa, joten Ahmadinejadin teesi ei tähän kaadu.

UPDATE: International Herald Tribune kirjoittaa Iranin homoseksuaaleista.


Toiminnot

Tietoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: