Paholainen pukeutuu valkoiseen, säässä kuin säässä

12 09 2007

Pahat tv- ja elokuvahahmot ovat perinteisesti pukeutuneet mustaan ja muihin tummiin väreihin. Joskus nuorempana hämmästelin Addams Family-leffan ilkiönaista, joka totutusta poiketen käytti pastellimekkoja. Tämä oli ennen Anne Rice -vaihettani, mutta tajusin kuitenkin, että omia tyylikäsityksiäni rikkova puvustus oli omiaan Addams Familyn nurinkurisessa maailmassa.

Ruma Betty -sarjan juonittelevalla ja vallanhaluisella muoti-madamella Wilhelmina Slaterilla on usein kokovalkoiset päällään. Sarjan päähenkilö on kiltti mutta tyylitajuton Betty, joten tarinan noidan on tietysti oltava ultratyylikäs. Ja Wilhelmina näyttää upealta valkoisissaan. Arabimaissa valkoinen on vaurauden väri, ja samaa meininkiä olen nähnyt länsimaissakin. Köyhille valkoisen vaatteen ostaminen merkitsee riskinottoa. Sehän sottaantuu heti! Ne jotka sanovat, että musta on tyylikkäin väri ovat väärässä. Musta on alakulttuurien väri, antiväri, joka on luonnollisen kiertokulun kautta päätynyt tyylin huipulle. Musta hoikentaa, se on aina varma valinta. Mikä on itse asiassa vähän tylsää. Musta on suojaväri, valkoinen vaatii käyttäjältään asennetta.

Wilhelmina asuu Manhattanilla, eikä hänen tarvitse koskaan liata käsiään. Kumma kyllä, myös viidakossa pahikset näyttävät suosivan vaaleita sävyjä. Lost-sarjan Toiset eivät ollekaan rääsyläisiä, kuten haaksirikkoiset ja katsojat pitkään luulivat. Toiset asuvat itse asiassa mukavasti omakotitaloissa, ja heidän vaatetuksensa on ”kuin suoraan J. Crew´n luettelosta”, sarjan tekijöitä siteeratakseni. Siisteihin, hieman konservatiivisiin ja usein vaaleisiin vaatteisiin pukeutuvat pahikset Ben ja Juliet näyttävät karanneen jostain paremman väen lähiöstä. Ei ihme että fanit antoivat heidän asuinpaikalleen lempinimen Losteria Lane, Täydellisten naisten Wisteria Lanen mukaan.

Jaksossa Pelastukoon ken voi (näytettiin Nelosella viime torstaina) Benin asuvalinta sai minut nauramaan. Tyyppi asuu trooppisella saarella, jolla sataa usein (aina kun tapahtuu jotain dramaattista), ja hänellä oli päällään valkoiset housut ja valkoiset mokkanahkakengät! Haloo! Olihan sillä vähän merkitystä kohtauksen kannalta, mutta silti. Sarjan kaikki muut epäloogisuudet jäävät tästä jälkeen. Scifisarjan ei tarvitse noudattaa fysiikan lakeja, mutta tilaisuuteen on pukeuduttava sen vaatimalla tavalla. Tämän tiesi kauhujen talossa asuva Morticia Addamskin, jolla oli aina mustat vaatteet ja täydellinen meikki.

Lisäys 23.9: Sekä Ben Linus että Wilhelmina Slater pääsivät CareerBuilderin huonoimpien TV-pomojen listalle. Artikkelissa käsitellään myös kyselytutkimusta aiheesta ”kuka tv-pomo muistuttaa omaa esimiestäsi”. Yleisimpien vastausten joukosta löytyivät Simpsonien Mr. Burns, American Idolin Simon Cowell ja se Officen kauhea pomo. Voi ei.

Mainokset

Toiminnot

Tietoja

2 responses

17 09 2007
Anna huoviala

haa, ja rap tähdet ottavat joka päivä uudet valkoiset tennarit laatikosta ja käyttävät niitä vain päivän!

18 09 2007
kaspardus

Niinpä, muistan kuinka muutama vuosi sitten kaikkien bling-kingien rap-videoilla vilahteli paljon valkoisia asuja…en tiedä mikä tilanne on nykyään, MTV:tä ei tule pahemmin seurattua.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s
%d bloggers like this: